So Begins The Task

Afgelopen week thuis opnames gemaakt van het nummer So begins The Task(versie van Her Majesty). Dit nummer gaan we spelen met de band en om de bijbehorende stemmen uit te zoeken(dat doet Herman, gitarist van onze band: Muziekhandel Droog), heb ik thuis de basis opgenomen(basgitaar, akoestische gitaar) en Jannie heeft de 1e stem ingezongen en deze opname heb ik naar Herman gestuurd om de verdere stemmen toe te voegen.


Voor opnames gebruik ik thuis meestal Pro Tools, maar deze keer heb ik Cakewalk by BandLab gebruikt. Dit programma heeft ieder lid van de band en is het dus makkelijk om opnames uit te wisselen tussen de bandleden. Cakewalk by Bandlab is trouwens een gratis pakket en verder heel volledig, met alles d’r op en d’r aan!!
Eén van de mooiste features van Cakewalk by Bandlab vind ik de optie om een gemaakte opname als een zgn. bundle-file op te slaan. Deze bundle-file kun je versturen naar de overige bandladen en die hoeven deze file alleen maar aan te klikken en dan hebben ze de beschikking over de volledige opname-sessie. Werkt top!

Uitgebreid pakket voor studio-opnames

We hadden overigens ook kaartjes voor een concert, deze week, van Her Majesty….. afgelast, jammer!! 🙁

About fernandez

Muziek is mijn passie! Luisteren, bekijken, verhalen over muziek in al haar facetten: schrijven, uitwerken, zelf opnemen en natuurlijk muziekmaken!! En verder alles wat er "voorbij komt"......
This entry was posted in Muziekhandel Droog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.