Thuiswerken met muziek

Tijdens het thuiswerken, heb ik bijna altijd muziek op staan. En wat luister je dan? Nou dat kan van alles zijn. Soms zet ik YouTube aan en begin bij een bepaalde stijl/artiest en laat ‘m gewoon lopen. Kan heel verrassend zijn wat er allemaal voorbij komt!!.

De keuze van muziek kan ook afhangen van mijn stemming. Als ik toe ben aan lekkere rustige muziek, luister ik vaak naar Secret Garden. Ik vind dat geweldig! Ik hou zo van de manier waarop Fionnuala Sherry op haar viool speelt en de geweldige arrangementen van Rolf Løvland. Het pakt me gewoon! Heerlijk!

Rolf Løvland & Fionnuala Sherry
Keuze genoeg

Spotify staat ook zéér regelmatig aan. Dan heb ik vaak dat ik denk van…oh ja, die even opzoeken of die even luisteren. Praktisch alles is er te vinden. Deze week moest ik ineens aan Tommy van The Who denken. Ik heb de elpee zelf nooit gehad, maar toch ken ik veel nummers van die elpee. Komt namelijk omdat mijn oudste broer ‘m had(in de tijd dat hij nog thuis woonde) en dus hoorde je de elpee zeer regelmatig voorbij komen. Ik vind ‘m geweldig!

Tommy

Ik was verrast dat bijna alle nummers geschreven zijn door Pete Townshend(gitarist/zanger) van The Who.

Muziek heeft zoveel in zich!
Ontspanning(maakt je rustig, helpt ontspannen), inspanning(bewegen op muziek, sportschool), creativiteit(schrijven, maken van muziek), rouwverwerking(op begrafenissen e.d.), feesten(spreekt voor zich… lekker dansen, hossen, uit je bol gaan).
En elke cultuur/tijd heeft zijn “eigen” muziek!! Voor iedereen is er wel een muzieksoort/-stroming die je aanspreekt.
Ik las eens ergens dat iemand schreef: “Muziek is de essentie van ons bestaan”. Ik kan daar een héél eind in meegaan.

*** I love music ***

About fernandez

Muziek is mijn passie! Luisteren, bekijken, verhalen over muziek in al haar facetten: schrijven, uitwerken, zelf opnemen en natuurlijk muziekmaken!! En verder alles wat er "voorbij komt"......
This entry was posted in Muziek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.