Muziek in je oren

Tijdens het thuiswerken neem ik steevast een half uurtje pauze tussen de middag en ga altijd een rondje wandelen, ook al heb ik geen zin…
In de pré-corona-tijd ging ik op m’n werk ook altijd wandelen met een collega. Even naar buiten, even achter je beeldscherm weg, even in beweging komen.

Aangezien ik nu in m’n eentje loop en er niets te praten valt, luister ik tijdens die wandelingen altijd naar m’n eigen muziek, eigenlijk meer naar ideetjes die ik in de afgelopen jaren heb opgenomen.
Het is de gewoonte dat ik een idee altijd direct op m’n telefoon opneem, dit omdat ideeën heel vluchtig zijn. Ik heb weleens gehad dat ik een idee had en toch even iets anders tussendoor ging doen….weg idee. Dus als ik nu een idee heb voor een melodietje, een leuk riffje op de gitaar, wat leuke akkoorden of een leuk tekst-idee, maakt niet uit wat….opnemen, direct!

Ik heb in de loop van de jaren(vanaf 2006) zo’n 2500 ideetjes opgenomen en daar luister ik er dan een aantal van terug.
Soms zijn ze leuk, soms verrassend, soms rommel.
Maar het blijft leuk om ze terug te horen.

Nou heb ik de standaard-oortjes bij m’n telefoon, maar dat klinkt toch niet echt lekker. Afgelopen week een simpele bluetooth headphone aangeschaft, en dat klinkt toch wel wat prettiger….

De standaard oortjes
De Bluetooth Headphone

About fernandez

Muziek is mijn passie! Luisteren, bekijken, verhalen over muziek in al haar facetten: schrijven, uitwerken, zelf opnemen en natuurlijk muziekmaken!! En verder alles wat er "voorbij komt"......
This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.