Art Rocks 2020(9) en dagje MIDI/Synthesizer Ed

Art Rocks 2020(9)

Aankomend weekend weer een paar zangpartijen opnemen met Jannie. Het zijn kleine stapjes, maar we komen steeds verder. Bijna 2 nummers af!
Ik werk ondertussen ook nog aan een paar andere nummers….. Ik kan het gewoon niet laten, blijft zo leuk om te doen! 🙂

Dagje MIDI/Synthesizer Ed

Afgelopen donderdag bij Ed(één van m’n broers) geweest. We wilde kijken of we vanuit een DAW(Cubase) twee (externe)synthesizers aan konden sturen. Ik wilde wel oude midi-opnames gebruiken, die ik ooit gemaakt had(o.m. in 1996) op m’n oude Atari computer met daarop Cubase én ik had toen ook al de Roland JV1080.
Ik moest nu wel op zoek naar een versie van Cubase die op Windows 10 kon draaien én ook nog de oude Cubase-files(met extensie .arr of .all) kon inlezen. Die uiteindelijk gevonden!

De MIDIMAN 2×2(USB-midi interface) aan de laptop
De modulaire synthesizer van Ed
Cubase in gebruik

Dus we gebruikte een laptop(Windows 10) met daarop Cubase VST32, een aantal midi-kabels, een MidiMan 2×2, een JV1080 én de door Ed gebouwde/ontworpen modulaire Synthesizer.
Het kostte nogal wat gepuzzel om de boel aangestuurd te krijgen, maar uiteindelijk is het gelukt.

Roland JV1080

We zijn nog niet echt aan het muziek maken toegekomen. De volgende keer gaan we muziek maken/opnemen. We hoeven dan in ieder geval niet eerst uit te zoeken hoe de aansluitingen en instellingen e.d. moeten, die weten we nu!

Testje. LOL


About fernandez

Muziek is mijn passie! Luisteren, bekijken, verhalen over muziek in al haar facetten: schrijven, uitwerken, zelf opnemen en natuurlijk muziekmaken!! En verder alles wat er "voorbij komt"......
This entry was posted in Challenge, Familie, Muziek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.