Art Rocks 2020(16) en de Hammond met Leslie

Art Rocks 2020(16)

Na de laatste opnames(van de stem van Jannie), begonnen met het mixen van alle stemmen in de refreinen van het nummer en dat is best nog wel een aardig werkje, maar wel héél leuk om te doen, bijna net zo leuk als het maken van de opnames.
Ook nog wat nieuwe ideetjes opgedaan voor dit nummer(DAF)! Wordt echt wel leuk!!

Hammond met Leslie

Ik heb al een tijdje een Hammond orgel met Leslie-box thuis staan. Maar de tone-wheel-motor van de Hammond liep niet meer. Afgelopen maandag samen met m’n broer Ed(die weet héél veel van elektronika) naar de motor e.d. gekeken. De motor is er door Ed uitgehaald en weer lopend gemaakt!

Zo, die gaat weer draaien!

In het orgel zitten een aantal smeerpunten en met de olie-houder(die in het orgel zit) zijn we de smeerpunten langs gegaan. Dat heb ik de afgelopen week nog een paar keer gedaan. En hij klinkt al een stuk beter. Orgel moet nog wel grondig worden schoongemaakt. Maar dat ga ik pas doen als ik weer tijd heb.(nu even niet)

De olie-pipet
Smeerpunt1 boven het loopwerk van de tone-wheel
Smeerpunt2 boven het loopwerk van de tone-wheel
De motor heeft ook 2 smeerpunten

About fernandez

Muziek is mijn passie! Luisteren, bekijken, verhalen over muziek in al haar facetten: schrijven, uitwerken, zelf opnemen en natuurlijk muziekmaken!! En verder alles wat er "voorbij komt"......
This entry was posted in Challenge, Familie, Muziek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.