HSC(Home Studio Corner) en Art Rocks 2020(25)

Home Studio Corner Challenge

Op vrijdagavond 29 januari is er een livestream voor de VIP-members van Joe Gilder’s Home Studio Corner. Dan worden alle inzendingen van de (songwriting-)challenge van januari 2021 beluisterd en voorzien van commentaar door Joe. De VIPers hebben vaak al wel op het forum gereageerd op de verschillende inzendingen.

Ik heb voor deze challenge samengewerkt met Randy Roe(Amerikaan). Ik heb de song geschreven en de begeleiding(inclusief zanglijn) opgenomen en Randy heeft de tekst erbij geschreven, ingezongen en percussie toegevoegd. We hebben een paar keer ge-Skyped en wat kleine dingen aangepast en nog gekeken of we het nummer langer konden maken, maar hadden geen van beiden hier goeie ideeën over, dus uiteindelijk vonden het allebei oké. (short song, but complete, zoals Randy zei)
Als het een beetje meezit gaan we nog een paar dingen samen uitwerken. Echt leuk om te doen!

Afgelopen donderdag het eindresultaat ingestuurd Het ging er dus om een song te schrijven(eventueel samen met andere VIPers). Het hoefde dus geen volledige productie te zijn, die helemaal af is.

Hieronder de inzending:

Het nummer heet: Drifting

Art Rocks 2020(25)

We gaan dus niet optreden in het Museum De Lakenhal in Leiden, maar in een zaal in Tivoli in Utrecht en allemaal Corona-proof. We krijgen een kort interview en we moeten het nummer een paar keer spelen(1x de hele versie en 2x 1-minuut versie) en er worden opnames gemaakt! Een heel strak schema: wanneer je naar binnen mag, hoeveel tijd je hebt voor het opbouwen, soundchecken en het interview. En daarna direct weer weg.
Voorgaande keren konden we vooraf met andere muzikanten praten en achteraf lekker nog even nakletsen. Deze keer niets van dit alles. Maar toch wel weer heel leuk om (mee) te doen.

De Vlaamse Kermis:

Vlaamse Kermis

About fernandez

Muziek is mijn passie! Luisteren, bekijken, verhalen over muziek in al haar facetten: schrijven, uitwerken, zelf opnemen en natuurlijk muziekmaken!! En verder alles wat er "voorbij komt"......
This entry was posted in Challenge. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.