Altijd weer die software…

Ik moet zeggen dat ik de software op mijn verschillende PC’s altijd redelijk op orde heb. Nieuwe updates van Windows, bijwerken van andere software en ook Norton(Anti Virus) is altijd bij.

Maar met Pro Tools 9 ben ik toch een beetje blijven hangen in de tijd. Ik ben indertijd begonnen met Pro Tools 8 en in 2010 kwam Pro Tools 9 uit.
Dat is altijd wel goed blijven draaien op de verschillende Windows versies, geen probleem!
Ik heb in de loop van de jaren wel diverse plug-ins voor Pro Tools 9 gekocht en dat moesten altijd plug-ins zijn in zgn. RTAS(Pro Tools) 32 bit formaat. Die plug-ins werden natuurlijk regelmatig ge-update, maar op een gegeven moment kwamen de updates niet meer in RTAS-formaat omdat Pro Tools vanaf versie 10 met het nieuwe plugin formaat AAX is begonnen….

Toen werd het lastig, want dan kun je je plug-ins niet zomaar meer klakkeloos updaten.
Je krijgt dan het probleem dat deze niet meer werken in Pro Tools 9, met als gevolg dat de opnames waar je deze plug-ins in hebt gebruikt, ook niet meer goed werken/klinken….
Voorzichtig met updaten dus.

Aangezien ik op mijn tweede Windows 10-omgeving(dual boot) wel de nieuwste versie van Pro Tools (12) heb, kan ik daar wel naar hartenlust plug-ins(AAX-formaat) updaten.

Pro Tools 12

De Pro Tools 9 omgeving blijft voorlopig nog wel even draaien.
Ik heb gewoon te veel opgenomen materiaal in Pro Tools 9 en omdat allemaal over te zetten op Pro Tools 12…..dat gaat me nog net iets te ver.

Blijft nog wel even in bedrijf….

About fernandez

Muziek is mijn passie! Luisteren, bekijken, verhalen over muziek in al haar facetten: schrijven, uitwerken, zelf opnemen en natuurlijk muziekmaken!! En verder alles wat er "voorbij komt"......
This entry was posted in Home Studio. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.