Collaboration

Ik ben al een tijdje aan het samenwerken met een paar VIPers van Home Studio Corner van Joe Gilder. (VIPers zijn betalende leden van HSC)
En dat is gewoon zo leuk om te doen!
De groep van VIPers bestaat uit: zangers/zangeressen, (multi-)instrumentalisten, songwriters, recording-engineers, mixing-engineers, mastering-engineers, tekstschrijvers enz.
Die VIPers zitten echt over de hele wereld. O.m. in Engeland, Amerika, Australië, Duitsland, Italië, Nederland.

Het Forum(the place to be!) van HSC is onderverdeeld in Topics. Hieronder zie je er een paar.
In de zgn. Collaboration Room kun je je verzoeken voor samenwerking posten.
Water Cooler is bijvoorbeeld de plek waar je echt van alles kunt posten dat niet(s) met muziek te maken heeft.

Een paar TOPICS van het FORUM

Hoe komt de samenwerking tot stand?
Ik had een door mij geschreven song gepost op het forum van HSC met de vraag of iemand er een (engelse) tekst bij wilde schrijven.
De post die ik had gemaakt bestond uit 3 MP3’s, namelijk:
1. Een begeleidingstrack met de melodie-lijn er in
2. Een begeleidingstrack zonder de melodie-lijn
3. Alleen de melodie-lijn.
En ja hoor, daar werd op gereageerd! Eén van de VIPers uit Central Illinois(Amerika) heeft er een tekst bij geschreven en het nummer ook nog ingezongen. Helemaal top!

Bij een ander nummer dat ik had gepost, had ik één van de VIPers(een engelsman) expliciet benaderd en gevraagd of hij de zangpartij van mijn nummer voor zijn rekening wilde nemen. Dat heeft ie gedaan en het klinkt gewoon hartstikke tof!
En hij heeft er ook nog een paar mooie gitaar-partijen bij in gespeeld.

In beide gevallen heb ik, naast dat we elkaar over en weer mailen, ook geskyped met beide heren. Dat is best wel spannend, maar ook weer heel leuk én leerzaam om te doen.

Ik heb nu een zgn. MINUS MIX gemaakt. Dit is een opzet waarbij je in Skype één of meerdere extra audio bronnen kunt toevoegen.
Je kunt in Skype natuurlijk je scherm al wel delen, maar nu kan ik dus ook andere audio in de Skype-sessie laten horen(bijvoorbeeld een Pro Tools opname-sessie).
Op deze manier kun je bijvoorbeeld over de indeling van de song praten of het over een bepaalde track in een song hebben. Eventueel wat je wilt wijzigen e.d.
Werkt uitstekend!

Klein mixertje voor de MINUS MIX

M’n laatste project is ook weer met een VIPer. Ik had een nummer voor Art Rocks 2018 geschreven met een Nederlandse tekst. Maar ik heb dat nummer niet gebruikt voor Art Rocks. Lag er dus nog gewoon.
Deze VIPer is nu bezig om een tekst voor dit nummer te schrijven aan de hand wat ik hem verteld heb over de Nederlandse tekst die ik had geschreven.
Dus het is geen letterlijke vertaling.
Ben erg benieuwd wat er uit gaat komen.

About fernandez

Muziek is mijn passie! Luisteren, bekijken, verhalen over muziek in al haar facetten: schrijven, uitwerken, zelf opnemen en natuurlijk muziekmaken!! En verder alles wat er "voorbij komt"......
This entry was posted in Home Studio, Muziek, Muziek opnemen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.