Samenwerking met Engeland(vervolg)

Nev Ellington en ik wilde onze muziek onder de naam D&E Projects op diverse platforms gaan zetten…..dat kun je dus wel vergeten.
Die naam komt al (veelvuldig) voor. Op zoek gegaan naar een andere, unieke naam en dat viel niet mee…
Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij DRYELLASTOWN, dit is een combinatie van de naam Droog = Dry en de naam Ellington = from Ella’s town.
En het mooie is, het is inderdaad een unieke naam die we overal kunnen gaan gebruiken!

Bij de twee nummers(Bacchus en Well Alright) die we nu op SoundCloud hebben gezet zit al een coverfoto, maar voor het grafische gedeelte voor DRYELLASTOWN (Soundcloud page foto) zijn we nog aan het stoeien.
Via Distrokid zijn deze nummers “ook onderweg” naar o.m. Spotify en Apple Music.

Bacchus:

Het nummer Bacchus is geïnspireerd op één van de schilderijen uit de keuze collectie van kunstvoorwerpen van Art Rocks 2018, namelijk het schilderij De triomftocht van Bacchus van Peter Paul Rubens.


Aangezien je altijd maar één inzending mag insturen naar Art Rocks, en dit nummer was het niet geworden, was het op de plank beland.
Totdat ik ging samenwerken met Nev. Hij heeft de tekst bij het nummer geschreven en het een stuk ruiger gemaakt! Ik vind ‘m gaaf geworden.
Leuke anekdote: De andere bandleden van Muziekhandel Droog hebben de koortjes ingezongen!


Well Alright

Well Alright heb ik in 2016 geschreven. Door de samenwerking met Nev is het echt een nummer met ballen geworden. Ook de bijzondere stem van Nev geeft iets ruigs aan het nummer. Ook deze is echt geslaagd.(al zeg ik het zelf)

Trouwens zowel Bacchus als Well Alright zijn gemastered door een ander VIP-forumlid van de Home Studio Corner, namelijk Ben Holmes.

Ondertussen zijn we begonnen met het uitwerken/ombouwen van het derde nummer, genaamd Running. Ik heb dit nummer geschreven in 2011! (Da’s lang geleden…)

Wordt vervolgd…..

About Fred

Muziek is mijn passie! Luisteren, bekijken, verhalen over muziek in al haar facetten: schrijven, uitwerken, zelf opnemen en natuurlijk muziekmaken!! En verder alles wat er "voorbij komt"......
This entry was posted in Collaboration, Muziek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.