Updaten!!

Van Windows 7……naar
Windows 10

Vandaag mijn Homestudio-pc ge-update van Windows 7 naar Windows 10. Wel eerst een clone van de Windows 7 C-drive gemaakt naar een tweede 250 Gb SSD disk. Mocht het helemaal fout gaan, dan kan ik nog terug. Dat clonen gaat superhandig met een tooltje van Samsung!

Clonen maar…..

Nadat het clonen gelukt was, de update naar Windows 10 gestart en dit verliep eigenlijk vlekkeloos. Na de installatie nog een aantal malen updates voor Windows 10 opgehaald en uiteindelijk was ie klaar.

Hierna natuurlijk Pro Tools getest met alle plugins. Hier en daar liep dat niet helemaal goed, met name de Trillian bas-plugin(van Spectrasonics), had een authorisatie probleem, maar Google is your best friend en daar stond de oplossing. Was een rechten-probleem op een directory. De Trillian bas-plugin gebruik voornamelijk voor de mooie contrabas-geluiden die daar in zitten.

En sommige programma’s miste paden naar databases, maar dat is allemaal opgelost. Dus ik ben een tevreden mens! En kan weer even vooruit. En de Windows 7 clone bewaar ik voorlopig als backup.

About fernandez

Muziek is mijn passie! Luisteren, bekijken, verhalen over muziek in al haar facetten: schrijven, uitwerken, zelf opnemen en natuurlijk muziekmaken!! En verder alles wat er "voorbij komt"......
This entry was posted in Algemeen, Home Studio. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.